Barnens sängar

Guide till en harmonisk och giftfri sovmiljö för barnen

 

De allra minsta sover i vagga, spjälsäng eller tillsammans med sina föräldrar.
Oavsett vilken bädd bebisen har gäller samma principer som för vuxna och större barn.

 


 

Barnsäng

Barnsängen ska vara tillverkad av massivt trä från certifierat gott skogsbruk, FSC, eller av lokalt virke. Sängens botten ska bestå av ribbor med luft emellan så att luft kan cirkulera både underifrån och ovanifrån så att madrassen alltid är torr och fräsch.

Ullflanell

Innan det är dags att lägga på barnmadrassen lägger man ett skikt med ullflanell av ekologisk lammull på ribbotten. Denna skyddar madrassen ifrån ribbottens tryck, samt hjälper till att avfukta madrassen.

Köp madrasskydd

Barnmadrass

Barnmadrasser finns i två höjder 6 eller 8cm tjock och bägge madrasserna är medelfasta i sin modell.
Luftiga naturmaterial gör barnmadrassen både trygg och behaglig. Både Lara Plus och Kati Plus barnmadrass har två sidor (vändbar). På den ena finns punktelastisk naturgummi för medelfast sovkomfort och på den andra bildar elastisk fjädring av kokosgummi, ett fast underlag för de allra minsta. Madrassen är klädd med ett lager av ekologisk lammull eller bomull. Överdraget är av ekologisk bomull och är tvättbart i maskin (försett med en dragkedja).

Köp barnmadrass

Bäddmadrass

På barnmadrassen bör man lägga en bäddmadrass, dels för komforten men även som ett extra skydd för madrassen. Bäddmadrass Mira är i ekologisk lammull. Lammull är ett material som är bra på att hantera fukt och kan handtvättas vid behov, men helst vädras. Bomullsmadrassen Lena kan tvättas i maskin.

köp bäddmadrass

Bäddmadrasskydd

Madrasskydd med plastad undersida. Dessa kan tvättas i maskin och återanvändas. De suger inte upp vätska men skyddar mot fläckar längre ned i bädden.

Om man förväntar sig risk för större läckage lägger man en skiva ullflanell över det plastade madrasskyddet. Ullen är bra på att suga upp större mängder vätska. Om den blir blöt kan man skölja av det drabbade området med ljummet vatten i dusch/badkar, men man tvättar det inte i maskin. Ullen är också luktreducerande.

Köp bäddmadrasskydd

Täcke

Våra täcken för barn finns i olika storlekar och material. Täcke för vagga/vagn är storlek 70x80cm och för spjälsäng 100x130cm. I serien Mira är täckena fyllda med ekologisk merinoull. Lammullen håller värmen bra utan att bli svettigt tack vare materialets egenskap av att kunna transportera fukt väldigt effektivt. Handtvätt vid behov samt vädring rekommenderas. Lena som är i ekologisk bomull går bra att tvätta i maskin.

köp täcke

Kudde

Våra kuddar för barn finns i olika storlekar och material. Kudde för vagga/vagn har måtten 27x35cm och kudde för spjälsäng 35x55cm, dessa kuddar är i ekologisk lammull och modellen heter Mira. Vi har även U-formade kuddar för de allra minsta. Kudden Lena som är i ekologisk bomull eller Bobo som är i ekologisk lammull. Storlek på U-formade kuddar är 40x60cm, örngott i ekologisk bomull finns att köpa till separat.

köp kuddar

Spjälskydd

För att skydda barnet mot de hårda spjälorna, samt från drag, sätter man ett spjälskydd i huvudänden eller runt hela sängen.

Våra modeller är i ekologisk bomull och finns i flera modeller och färger.
Våra spjälskydd går att tvätta i maskin.

köp spjälskydd

Sängkläder

På Grön Interiör finns ekologiska bäddtextilier i bomull för både vagga/vagn samt spjälsäng. Det går att köpa utvalda delar separat eller hela bäddset.  Det finns även ekologiska filtar i olika modeller och material att välja mellan.

gå till sängkläderna