Bädda skönt – Bädda grönt!

Hur du bygger upp en naturlig bädd

Hur ska en fräsch naturlig bädd utan kemikalier vara utrustad för att fungera optimalt för många års skön, frisk och vilsam sömn?

Den frågan får vi på Grön Interiör ofta och vi svarar så gärna.

Så här är en bra säng uppbyggd enligt oss…

Läs mer

Barnens sängar

Guide till en giftfri sovmiljö för barnen

De allra minsta sover i vagga, spjälsäng eller tillsammans med sina föräldrar. Oavsett vilken bädd bebisen har gäller samma principer som för vuxna och större barn.

Läs mer

Hur du slappnar av och får en
god natts sömn

Några av oss somnar så fort vi lägger huvudet på kudde och för andra är det en utmanade procedur att falla i sömn. För att kunna sova riktigt gott kan man förbereda sig.

Här följer några tips för dig som ofta ligger vaken länge innan du somnar…

Läs mer

Så inreder du giftfritt

Många människor tänker på vad de stoppar i sig. Vi vill inte att frukt och grönt ska innehålla rester av bekämpningsmedel och gravida avråds från att äta vissa fiskar. Men visste du att soffan du varvar ner i mot kvällningen kan avge giftiga kemikalier rakt in i kroppen? Monica Kauppi, journalist och författare till boken Impotensmadrassen berättar här, i en artikel i tidningen Kloka Hem, om vilka gifter som kan gömma sig i vanliga möbler och hur du kan tänka för att i stället inreda giftfritt.

Läs artikeln (pdf)

Gifter, människa och miljö

Barn har små kroppar och tunn hud, vilket gör att de är särskilt mottagliga för miljögifter som finns i allt från flamskyddade gardiner till impregnerade overaller. Eftersom barn också har en tendens att utforska sin omvärld genom att bita och suga på allt de kommer över utsätts de för ett större intag av miljögifter än vad vuxna gör.

Läs mer